Over Askman Design

Askman Design heette voorheen Danerka. Dit familiebedrijf is afkomstig van het prachtige eiland Funen in Denemarken en is opgericht door Erik Kaastrup in 1988. Dit bedrijf is in 2012 overgenomen door de familie Hudevad Formfiner. Doordat de productie nog steeds plaats neemt in Denemarken, worden alle elementen nog geproduceerd bij de lokale Deense toeleveranciers. Dit betekend dat de productie nog steeds 100% “Made in Denmark” is. Askman Design bestaat uit 4 designer merken, dit zijn namelijk de merken, Danerka, Iconi Design, Trae & Trae en Askman Furniture.

Over Bent Hansen

De filosofie van Bent Hansen is het respect geven aan de meubels. De innovatieve kracht achter Bent Hansen is de ontwerper Henrik Hvid Hansen. Deze ontwerper is voortdurend bezig met uitdagende materialen en vormen. Het doel van Henrik Hvid is om een meubels te maken met een sterke visuele identiteit. Hierbij is een goede kwaliteit van de producten erg belangrijk. De meubels worden daarom ook gemaakt met materialen van hoge kwaliteit, gecombineerd met een tijdloos design. Daarnaast hergebruikt en repareert Bent Hansen alle soorten meubilair. Dit doet ze voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Met oog voor detail en passie voor goed vakmanschap heeft Bent Hansen sinds 1948 talloze taken in de bekleding opgelost.

Over Cube Design

Cube Design ontwerpt en produceert meubels voor kantoren, vergaderzalen, kantines en café’s. Voor Cube Design is kwaliteit erg belangrijk. Door deze hoge kwaliteit van de producten heeft u 10 jaar garantie op haar producten. Dit bedrijf is in 1981 opgericht, met de visie om zowel mooie, functionele als hoogwaardige meubels te maken. Haar productie voldoet aan deze visie, waardoor dit merk snel is geaccepteerd in de meubelindustrie. Een van de beste kenmerken is kwaliteit, daarom worden de meubels extern getest. Cube Design is ISO 14001: 2015 gecertificeerd, ook is dit merk lid van de kwaliteitscontrole van de Deense marketeers.

Bent Hansen Layer It Nordic Office Furniture
Askman design (Danerka) M.Stool
Cube Design Informatie Desk Nordic Office Furniture

Over Dencon

Dencon is opgericht in 1964. Ze kan met trots zeggen dat zij meer dan 50 jaar vakmanschap bezit. Dit merk is gespecialiseerd in het ontwikkelen van ergonomische en functionele kantoormeubelen. Het bedrijf heeft zich in de loop van de jaren gefocust op het moderniseren en automatiseren van de productie. Op deze manier kunnen de producten zo snel en zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd.

Het assortiment van vandaag bestaat uit uitsluitend kantoormeubilair, dit in combinatie met flexibele klant specifieke oplossingen in kleine of grote hoeveelheden. Zo heeft u de keuze uit talloze kleuren en uitvoeringen die het product uniek maken. De producten van Dencon worden verkocht via professionele dealers, zoals Project Meubilair en heel Scandinavië.

Over Götessons

Het bedrijf Götessons begrijpt de klant goed en speelt in op zijn/haar behoeften. In 1986 werd deze onderneming opgericht in een kleine kamer in Dalstorp. Vervolgens groeide het uit tot een bedrijf met totaaloplossingen voor uw thuis- of bedrijfskantoor. In 1993 bracht Götessons de eerste kabelhouder ooit op de markt. Sindsdien presenteerden ze veel nieuwe producten voor een stijlvolle kantoorinrichting. Al deze producten onderscheiden zich met hun unieke vorm en hun afzonderlijke functies. Götessons loopt voorop in zijn vakgebied. Bekende producten zijn the Hangover, The Hut en D-Zine. Götessons streeft naar ergonomische, comfortabele en stijlvolle producten, waarbij de nadruk ligt op milieubewustzijn en duurzaamheid.

Over HÅG

HÅG ontwikkelt, produceert en verkoopt bureaustoelen sinds 1943. Dit merk behoort tot een van de leidende merken in Europa. Deze HÅG-producten zijn nagenoeg overal ter wereld verkrijgbaar. HÅG maakt tegenwoordig deel uit van Scandinavian Business Seating. Dit is Scandinavië’s toonaangevende groep op het gebied van design en productie van bureaustoelen voor kantoren, scholen en overheid. Deze groep bezit de Scandinavische merken HÅG, RBM en RH, die samenwerken om de visie van de groep: “Make the world a better place to sit” te realiseren.

ProEXR File Description

=Attributes=
cameraAperture (float): 36.000004
cameraFNumber (float): 8.000000
cameraFarClip (float): 1000000015047466200000000000000.000000
cameraFarRange (float): 1000.000000
cameraFocalLength (float): 40.000004
cameraFov (float): 48.071907
cameraNearClip (float): 0.000000
cameraNearRange (float): 0.000000
cameraProjection (int): 0
cameraTargetDistance (float): 4478.518555
cameraTransform (m44f)
channels (chlist)
compression (compression): Zip
dataWindow (box2i): [0, 0, 4999, 3499]
displayWindow (box2i): [0, 0, 4999, 3499]
lineOrder (lineOrder): Increasing Y
name (string): ""
pixelAspectRatio (float): 1.000000
screenWindowCenter (v2f): [0.000000, 0.000000]
screenWindowWidth (float): 1.000000
type (string): "scanlineimage"

=Channels=
A (half)
B (half)
G (half)
MM_1-3.B (half)
MM_1-3.G (half)
MM_1-3.R (half)
MM_4-6.B (half)
MM_4-6.G (half)
MM_4-6.R (half)
MM_7-9.B (half)
MM_7-9.G (half)
MM_7-9.R (half)
R (half)
VRayDiffuseFilter.B (half)
VRayDiffuseFilter.G (half)
VRayDiffuseFilter.R (half)
VRayExtraTex_AO.B (half)
VRayExtraTex_AO.G (half)
VRayExtraTex_AO.R (half)
VRayRawLighting.B (half)
VRayRawLighting.G (half)
VRayRawLighting.R (half)
VRayReflection.B (half)
VRayReflection.G (half)
VRayReflection.R (half)
VRayRefraction.B (half)
VRayRefraction.G (half)
VRayRefraction.R (half)
VRaySampleRate.B (half)
VRaySampleRate.G (half)
VRaySampleRate.R (half)
VRaySpecular.B (half)
VRaySpecular.G (half)
VRaySpecular.R (half)
Götessons The Hut Nordic Office Furniture
HAG Capisco collectie Nordic Office Furniture

Over Kondator

Kondator streeft er naar om een werkplek te creëren die ideaal is voor het lichaam en de ogen. Dit leeft ze na door de jarenlange ervaring in productontwikkeling, met betrekking tot kantoormeubelen en hun accessoires. Waar dit bedrijf vandaag aan werkt is het continu verbeteren van het standaard assortiment, waarbij ze klant specifieke vragen kan beantwoorden. Op deze manier kan ze aan de vereisten van de klanten voldoen. Kondator draagt bij om de schade aan de aarde te minimaliseren. Dit doet ze door haar ecologische voetafdruk voortdurend te verminderen. Om dit te waarborgen gebruikt kondator milieucertificaten en beleidsmaatregelen als richtlijnen.

Over Lintex

Door een mooi design toe te voegen aan functionele producten, zorgt Lintex ervoor dat het leuker wordt om haar producten te gebruiken. Ook wordt hierdoor de functionaliteit van de producten vergroot. Samen met een aantal van de meest getalenteerde mensen uit de wereld van design en architectuur, omarmt dit merk de functionele en simpele Scandinavische style. Door haar visie op het makkelijker maken van de communicatie in moderne kantoren en leeromgevingen, is ze een van de leidende merken in Europa met schrijfvlakken. Onder schrijfvlakken vallen whiteboards en glasborden. Deze borden worden  aangevuld met prikborden, kantoorschermen en geluidsabsorbers. Alle producten worden ontwikkeld, geproduceerd en verkocht onder hun eigen merk. Lintex is een familiebedrijf dat is opgericht in 1983, met het hoofdkantoor gevestigd in Småland in het zuiden van Zweden.

Over Matting

De slogan van Matting luidt ‘Feel good at work’! De meeste mensen brengen de helft van de uren die ze niet slapen door op de werkvloer. Daarom is het extra belangrijk dat u zo effectief mogelijk werkt waarbij gezonde middelen voor uw lichaam kunt gebruiken. Matting besteedt bijzondere aandacht aan fitheid op kantoor. Onderzoeken laten zien dat u honderden extra calorieën kunt verbranden per dag. Hierbij hoeft u alleen maar staand te gaan werken. Staan op de werkvloer verlaagt onder andere de risico’s op diabetes en een te hoge bloeddruk. Daarom stimuleer Matting werkgevers en werknemers met sta-matten voor zit-sta bureau’s

Kondator Conceptum toolbar Nordic Office Furniture
Lintex Wood Mobile Whiteboard Nordic Office Furniture
Matting Yoga PUR werkmat Nordic Office Furnitur

Over Mitab

Mitab is in 1979 opgericht door Jan-Olaf Torstensson. Daarna is dit bedrijf in 2004 overhandigd aan de broers peter en Marcus. Deze broers begonnen met het transformeren van het bedrijf, waarbij hun doel streven naar een nieuw niveau van design, consistentie en ambitie was. Mitab gelooft in de quote ‘morgen wordt het beter’. Door haar geloof in verbetering en ontwikkeling, veranderd Mitab de hele tijd. Mitab houdt van wat ze doet. Dit is het ontwikkelen van producten met de intentie om vrijheid en gemak voor de gebruikers te creëren. Dit meubilair wordt in samenwerking met topdesigners ontwikkeld.

Over Muuto

De collectie van Muuto omvat een uitgebreide selectie van meubels, verlichting en accessoires. Dit merk ontwerpt deze selectie om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van moderne werkplekken en openbare omgevingen. Door deze verandering, probeert ze nieuwe perspectieven te bieden op ruimtes. Hiermee laat ze zien hoe omgevingen met een uitnodigende en persoonlijke sfeer haar gebruikers gedurende de dag kunnen inspireren. Het doel hiervan is om de gebruikers zich thuis te laten voelen. Dit merk houdt zich vast aan Scandinavische tradities en het meubilair is voornamelijk bedoeld voor de thuismarkt.

Over Northern

Northern maakt haar producten in samenwerking met diverse ontwerpers, smaakmakers en vernieuwers. Dit merk is opgericht in Oslo in 2005. De producten van Northern zijn voornamelijk gericht op verlichting. Waarbij haar ontwerpen geïnspireerd zijn op Scandinavische eenvoud en het veranderende karakter van het Scandinavische licht. Hierdoor vallen binnen deze collectie voornamelijk producten zoals bureaulampen, tafellampen en vloerlampen. Voor elke omgeving is er wel een toepasselijke licht. De producten van Northern verlichten de hele wereld en hebben kwaliteit, duurzaamheid en design excellence.

Mitab Campfire
Muuto
Northern Dahl hanglamp Nordic Office Furniture

Over Offecct

Offecct is in 1990 opgericht door Kurt Tingdal en Anders Englund. Dit bedrijf is gevestigd in Tibro, Zweden. Een groot deel van hun omzet is afkomstig uit export naar het buitenland. Deze meubelfabrikant heeft hoge ambities over het ontwerpen van kantoormeubilair. Het is haar missie is om duurzame producten te creëren met een lange levenscyclus, hier handelt ze dan ook naar. De meubels die ontwikkelt worden, doet ze in overeenstemming met zowel de voorkeuren als de toekomstige behoeften van de markt. Dankzij het originele ontwerp, de authentieke kwaliteitscollectie en de mogelijkheid om unieke individuele oplossingen te ontwerpen, maakt Offecct een goed ontwerp die generaties lang mee gaat.

Over Zilenzio

Zilenzio ontwikkelt en levert hoogwaarde geluidsabsorptie. Dit doet ze met behulp van weloverwogen oplossingen. De producten van Zilenzio zijn het resultaat van hun jarenlange ervaring. Dit merk heeft op veel werkplekken een gezonde en akoestische omgeving gecreëerd. Dit is het resultaat van haar medewerkers met een grote expertise in geluidsabsorptie en de akoestische eigenschappen van verschillende materialen.  Wanneer u graag meer akoestiek in uw ruimte wilt, dan bent u bij Zilenzio aan het goede adres. Door een goede akoestiek creëert u een betere leefomgeving voor u en de mensen om u heen.

Offecct Bouquet bijzettafel Nordic Office Furniture
Zilenzio Focus

Nordic Office Furniture is onderdeel van Project Meubilair